Veelgestelde vragen

Hoe kan ik het beste contact opnemen met de praktijk?

Voor het maken van een afspraak verwijs ik u naar het kopje ”Afspraak Maken”. Tijdens een behandeling kan ik mijn telefoon niet opnemen. Voor vragen of opmerkingen kunt u mij een bericht sturen op info@osteopathiederidder.nl. U ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord.

Heb ik een verwijzing van een arts nodig?

Nee, u heeft geen verwijzing van uw (huis)arts nodig.

Wordt osteopathie door de zorgverzekeraar vergoed?

Osteopathie wordt door bijna alle verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit uw aanvullende verzekering en gaat niet van uw eigen risico af.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

De periode tussen de behandelingen varieert van 2 weken tot 3 maanden. Dit heeft te maken met de klacht/aandoening waarmee u in de praktijk komt.

Wat kost een behandeling bij Osteopathie de Ridder?

De kosten voor een consult bedragen 90 euro. De behandeling duurt 45 minuten.
U kunt direct na het consult betalen via de pin. Contant betalen is ook mogelijk, mits gepast.

Is osteopathie veilig?

Ja. Osteopaten zijn deskundig opgeleid en hebben veel kennis van anatomie, fysiologie, embryologie, neurologie en pathologie. Osteopaten zijn uitgebreid getraind in het herkennen van contra-indicaties: signalen van aandoeningen of ziekten waarbij een patiënt niet behandeld mag worden. Wanneer bij de anamnese en het eerste onderzoek een contra-indicatie naar boven komt, zal altijd verwezen worden naar uw (huis)arts.

Mag ik na een behandeling sporten?

Mijn advies is om na een behandeling rustig aan te doen en geen zware inspanningen te verrichten.
Het lichaam heeft tijd nodig om het nieuwe evenwicht tussen de structuren te accepteren. Een zware inspanning – zoals sporten – kan ervoor zorgen dat het effect van de behandeling teniet wordt gedaan.

Hoe vaak moet ik behandeld worden?

Hoe vaak iemand behandeld moet worden is voor ieder individu verschillend. Na ongeveer 4 behandelingen zullen de patiënt en de therapeut verbetering moeten zien. Als er geen of te weinig resultaat is, is verder behandelen niet zinvol en zal ik u adviseren over een andere aanpak.

Behandelt Osteopaat de Ridder ook baby’s en kinderen?

Osteopathie de Ridder behandelt volwassenen, kinderen en baby’s.

Waarom word ik behandeld aan mijn buik terwijl ik klachten heb aan mijn knie?

Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel. Alles heeft invloed op elkaar. Zo kan een buikoperatie zorgen voor verminderde beweeglijkheid van structuren in uw buik. Dit kan zorgen dat uw bekken minder goed beweegt. En dat zorgt er weer voor dat u uw knie anders gaat belasten. De oorzaak voor uw kniepijn zit dan dus niet in de knie zélf, maar in uw buik. De osteopaat zal dan uw buik behandelen om uw kniepijn te verhelpen.

Schrijft een osteopaat medicijnen voor?

Nee, een osteopaat schrijft geen geneesmiddelen voor en dient geen injecties toe. Een osteopaat werkt samen met (huis)artsen en andere medische en paramedische disciplines.

Welke kleding draag ik bij een consult?

Een osteopaat onderzoekt altijd het hele lichaam. Daarom is het ‘t handigst als u zich uitkleedt tot uw ondergoed. U wordt daarom geadviseerd ondergoed te dragen waarin u zich comfortabel voelt. Vrouwen houden hun bh aan. Mocht u om welke reden dan ook uw kleding aan willen houden, dan is dat geen probleem.

Is de praktijk bereikbaar met het OV?

Ja, de praktijk is goed te bereiken met tram en bus. Het is ongeveer 5 minuten lopen vanaf de haltes.

  • Tram: lijn 3 en lijn 16, halte Van Speijkstraat.
  • Bus: lijn 24, halte Laan van Meerdervoort.

Kan ik parkeren voor de deur van de praktijk?

Ja, dat kan. Er geldt betaald parkeren in de straat.