Osteopathie Deventer (Gorssel)

Welkom bij Osteopathie de Ridder, de osteopathiepraktijk van Sebastiaan de Ridder in Gorssel (nabij Deventer en Zutphen). Ik ben sinds 2019 osteopaat en was voor mijn opleiding osteopathie jarenlang werkzaam als fysiotherapeut en manuele fysiotherapie.

Meestal komen patiënten bij mij terecht na een jarenlange zoektocht door het medisch circuit. Als osteopaat behandel ik niet de symptomen, maar de oorzaak van een (pijn)klacht. Patiënten hebben na een behandeling meestal minder pijn en meer energie.

Voor wie is osteopathie bedoeld?

Een osteopaat is er eigenlijk voor iedereen: voor (huil)baby’s en kinderen, (top)sporters met blessures, en zwangere vrouwen, maar ook voor mensen die kampen met chronische pijn.

Als osteopaat behandel ik een breed scala aan klachten: van migraine tot de Ziekte van Crohn, en van chronische vermoeidheid tot pijn aan nek, rug, knie en voet.

Ook mensen die al lang sukkelen met vervelende en zogenaamd ‘onverklaarbare’ gezondheidsklachten, hebben vaak baat osteopathie. Veel patiënten voelen zich opgelucht na een behandeling. Ze zitten letterlijk en figuurlijk beter in hun vel.

Met welke klachten kan ik terecht?

U kunt bij de praktijk terecht met klachten aan het bewegingsapparaat (nek, rug, schouder, voet, knie), darmklachten, bekkenbodemproblemen en CANS, maar ook bijvoorbeeld met een verzwikte enkel die slecht herstelt, of preventief, dus om blessures of klachten te voorkomen.

Veel patiënten kampen al jaren met chronische of vage klachten en hebben eerder te horen gekregen dat ze er ‘maar’ mee moeten leren leven. Osteopathie kan hen vaak goed helpen.

Ook kan het helpen bij het herstel na een val, operatie of virale infectie (zoals covid-19). Als u niet zeker weet of de behandeling geschikt voor u is, neem dan gerust contact met mij op.

Wat kan ik verwachten?

Een behandeling bij de osteopaat is anders dan een behandeling door bijvoorbeeld een fysiotherapeut of chiropractor. Als osteopaat kijk ik naar het hele menselijk lichaam, en vooral: de mens daarachter.

Daarom zal ik u bij uw eerste bezoek niet alleen vragen naar bv. eerdere medische klachten, voeding, en allergieën, maar ook of u goed slaapt en last heeft van spanningen. Lichaam en geest hebben immers effect op elkaar. Voor elke behandeling hebben wij een kort gesprek, zodat ik een indruk krijg van hoe het met u gaat.

Daarna volgt het lichamelijk onderzoek. Met mijn handen test ik het weefsel, de organen, gewrichten en beweeglijkheid en beoordeel ik waar in het lichaam zich blokkades bevinden. Het kan zijn dat u met een klacht aan uw knie komt, maar dat er een blokkade in uw bekken of darmen blijkt te zijn.

Door lichte en wat steviger druk uit te oefenen op de plek van de blokkade, zal het bewegingsverlies en functioneren worden hersteld en het zelf herstellend vermogen van het lichaam worden aangesproken. De meeste patiënten vinden een behandeling ontspannend en rustgevend.

Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten en is in principe pijnloos.

Ik werk graag samen met andere disciplines, zoals medisch specialisten, huisartsen, diëtisten, fysiotherapeuten, acupuncturisten, mesologen, masseurs en psychotherapeuten. Op die manier krijgt u als patiënt het beste resultaat.

Veelgestelde vragen:

1.    Wat kost een behandeling bij de osteopaat?

Een behandeling kost 90 euro. Vanuit uw aanvullende verzekering kunt u mogelijk een deel vergoed krijgen. In de praktijk kan met pin worden betaald. Contant (mits gepast) is ook mogelijk.

2.    Is osteopathie veilig?

Ja. Osteopaten zijn deskundig opgeleid en hebben veel kennis over menselijke anatomie, fysiologie, embryologie, neurologie en pathologie. Daarnaast weten zij precies wanneer zij een patiënt niet moeten behandelen, maar beter doorverwezen kan worden naar een (huis)arts.

3.    Op welke dagen kan ik terecht?

De praktijk in Gorssel, bij Deventer, is open op maandag en dinsdag.

Contact opnemen

U kunt een afspraak maken via het kopje ‘Afspraak Maken’.

Vragen of opmerkingen kunt u sturen naar info@osteopathiederidder.nl.

U kunt mij ook bellen via 06-46750712.

Tijdens de behandelingen kan ik mijn telefoon niet beantwoorden. Wanneer u een bericht achterlaat, bel ik u zo snel mogelijk terug.

Osteopathie de Ridder, Gorssel (Deventer)

Hoofdstraat 45,
7213CR Gorssel (Osteopathie Deventer en Zutphen)

06-46750712

www.osteopathiederidder.nl
info@osteopathiederidder.nl

U kunt gratis parkeren aan de achterzijde en in de omgeving van de praktijk. Bij de hoofdingang dient u gebruik te maken van een parkeerschijf.

Heeft u last van:

  • Rug- en Nekklachten
  • Enkel-, knie- en heupklachten
  • Buikklachten
  • CANS/RSI klachten
  • Hoofdpijn en Migraine
  • Sportblessures

Kijk verder op de pagina Voor Wie